מחלות חניכיים

ד"ר איתן ברמחלות חניכיים נפוצות מאוד בקרב אנשים בטווחי גילאים שונים והיא מאופיינת על ידי שלושה סימנים ברורים שהם:
כאב חד באזור החניכיים, דימום טבעי או דימום על ידי מגע קל או נמק המופיע על גבי החניכיים.
מחלת החניכיים היא למעשה דלקת המתפשטת על גבי החניכיים בחלל הפה, והיא למעשה הרירית המחזיקה את השיניים.
רוב מחלות החניכיים נגרמות בשל חיידקים המזהמים אותם, אולם גם נסיגת חניכיים אשר מלווה בחשיפת שורשי השן יכולה לגרום למחלות שונות.
כמו כן, המחלות יכולות לנבוע מצחצוח שיניים שאינו נכון או אי צחצוח השיניים או בכלל צחצוח אגרסיבי אשר פוגע בחניכיים.

סוגי מחלות חניכיים
ישנם סוגים שונים של מחלות חניכיים, אולם חשוב לזכור כי רק רופא שיניים המתמחה בתחום זה יוכל לאבחן את המחלה ולהעניק לכם את הטיפול היעיל ביותר ובהתאם לסוג המחלה.
לכן, ברגע של כאב חד או כאב קל בחניכיים, או אדמומיות, דימום או כל חשש אחר לבעיות בחניכיים, חשוב תיכף ומייד לפנות לרופא שיניים בבאר שבע או בכל עיר אחרת כדי לאבחן את המקרה ולקבל תכנית טיפולים שתפקידה למגר את התופעה.
חשוב לזכור כי מחלת חניכיים שאינה מטופלת בזמן יכולה להחמיר ולגרום בסופו של דבר לנפילת השיניים, כיוון שמה מחזיק את השיניים בצורה אידאלית בחלל הפה הם החניכיים.

מחלת חניכיים כרונית
מדובר במחלה דלקתית רצינית, לכן שמה הוא כרוני.
מחלה זאת היא הגורם העיקרי לאיבוד שיניים בעיקר בקרב אוכלוסייה בוגרת, אולם היא יכולה להופיע גם אצל צעירים בקרב גילאי 40 פלוס ואף צעירים יותר.
לרוב, אנשים הלוקים במחלות חניכיים כרוניות, הם לרוב מעשנים או בעלי היגיינת פה ירודה, אולם היא יכולה לקרות גם בשל סיבות גנטיות.
יש לא מעט מחקרים בעולם שעסקו בנושא זה, וקבעו כי ישנו סוג מסוים של אוכלוסייה הסובלת מבעיה זאת, אולם היא נפוצה בכל העולם כולו.
כיום, ישנם שיטות מצוינות לטיפול במחלה זאת, אולם יש צורך להתאים את הטיפול בקפידה על פי חומרת המחלה והתפתחותה.

מחלת חניכיים אגרסיבית
מחלת חניכיים אגרסיבית הינה מאופיינת בעיקר בקצב ההתקדמות, כלומר היא מתחילה מהר ומתפתחת בקצב מהיר, לכן ישנה חשיבות רבה לתפיסה של המחלה בזמן וביצוע טיפול מונע כאשר היא מתפרצת.
מדובר במחלה אשר גורמת לספיגה מהירה יחסית של העצם התומכת בשן שעלולה להביא לידי נשירת שיניים, כיוון שהחניכיים הם אלו שמחזיקים את השן.
מחלת החניכיים האגרסיבית נפוצה בקרב צעירים, אולם היא יכולה להופיע גם אצל מבוגרים בגילאים מתקדמים יותר.
חשוב לציין כי מחלה זאת פוגעת בשיניים הקדמיות והטוחנות, כך שזיהוי מוקדם של הבעיה וטיפול מונע יכול להביא לידי הפסקת המחלה ואי נשירת השיניים.
דבר נוסף, חשוב להספיק את העישון עם היוודע המחלה, כיוון שעישון גורם להתפתחות המחלה.

סגור לתגובות.